Nytt för i år är att Patrik, Gudrun och Bertil på Vegalla gård odlar grönsaker åt oss!
Vi bakar på mjöl från Herrsäter och är flitiga användare av de flesta av deras fantastiska produkter, såsom marmeladerna, salladsosten och för att inte tala om deras smått magiska hårdost Sandö! Vilt köper vi för det mesta från från HC vilt samt Werna Visthus som producerar fantastiskt fina viltprodukter. Och så har vi förstås tunnbröd från bästa Ulla Friberg i Gävbo Bakstra.
Till den törstiga har vi kolsyrat borkhultsvatten, äpplemust och andra goda drycker från Brunneby eller en närproducerad iskall folköl från Centralbryggeriet i Linköping.
Höstens öppettider:
Östgötadagarna STÄNGT
Musikkväll 20 okt kl 17.30
finsk tango med Anna Heikinnen och Längtans kapell. Restaurangen öppnar kl 17.30, konsert kl 19.00
Adventskafé 3, 10, 17 dec kl 11-16
Julkonsert 10 dec
Julmusik i folkviseton med influenser från världsmusik.
Vill du boka middag hos oss?
Mejla din förfrågan till info@borkhult.se
eller ring Elisabet på 072 361 50 52
Det går att hyra Kafé Lapphem, med eller utan fika. Kontakta oss för bokning och prisförfrågan.
Mejla till info@borkhult.se
På Kafé Lapphem serveras i huvudsak våfflor med olika tillbehör. Det är klassiska syltvåfflor med sylt och grädde, eller matvåfflor med salami, brie och marmelad från Herrsäter, eller chèvre, rödbeta och maskrossirap, eller rökt skinka med salladsost från Herrsäter.
Framförallt är menyn beroende på säsong och kockens humör! Oavsett så är det alltid mycket mycket gott.
Våra hotellgäster serveras en tvårättersmiddag där kocken utgår från matpreferenser och vad som finns i skafferiet.
Allt vi serverar är ekologiskt, närproducerat och hållbart i möjligaste mån.
Vi är stolta medlemmar i föreningen Östgötamat och de flesta matproducenter vi samarbetar med är medlemmar i denna flitiga och ambitiösa förening.