Hitta hit

ADRESS

Lapphem Borkhult

597 96 Åtvidaberg

Klicka på adressen för vägbeskrivning

Skriv in Borkhult Lapphem Parkering på din gps.


EMAIL

info@borkhult.se


PHONE

(0046) 070 150 95 43


Närmaste station är Åtvidaberg, hit går det buss och tåg. Från Åtvidaberg till Borkhult går det att beställa närtrafik på telefonnummer 0771711020, minst två timmar före önskad avfärd. Det kostar 45 kr för vuxen och 30 kr för ungdom och senior. Läs mer om hur det fungerar med närtrafik på Östgötatrafikens hemsida.

Boende

Kan bokas året runt.

TILLGÄNGLIGHET


Lapphem

Detta hus från slutet av 1800-talet är tyvärr inte tillgänglighetsanpassat. Det går inte att ta sig upp till andra våningen om en är rullstolsburen eller har svårt att gå i trappor. Trappan är mycket brant.


Kaféet

En vanlig rullstol kommer in genom dörren från uteplatsen, men en permobil är för bred. Det samma gäller för toaletten i källaren. Om besökaren behöver ha tillgång till en större tillgänglighetsanpassad toalett finns det i Vandrarhemmet Yxnevallen som ligger cirka 150 meter från kaféet. Vandrarhemmet kan nås med bil och har en ramp in.


Parkering för rörelsehindrade

finns i anslutning till kaféet. En kort grusbacke leder ner till caféet.


Vi har laktosfria och glutenfria matalternativ.


I en av fyra lägenheter är det förbud mot pälsdjur. Dock kan vi inte garantera att det aldrig förekommit djur i en del av de möbler som finns i inredningen.


Det finns ej hörslinga i lokalen.